2016. május 1., vasárnap

ANYA

Bencus:
"Azért szeretem az anyukámat, mert mindenfélét játszik velem, labdázik, plüssökkel játszik. Mindig szokott rajzolni nekem, kirakózik, nevet és vicceset mond, és tudod nagyon szép és bájos. Főzni is szoktunk együtt, és amikor három éves voltam, befértünk a fürdőkádba is egyszerre és jó volt."
Réka:
"Az anyukámat nagyon imádom, sokat szoktunk vele főzni, szokott velem játszani, kirakózni egymással, elmentünk a cirkuszba is. Az anyukám örülni szokott, amikor ügyes vagyok az úszáson, meg kedves és mosolyog is, és én könyvből mesélek neki."
Manna:
"Az anyukám szereti a virágot, az igazit is, meg amit rajzolok, azt is. Szereti, amikor szót fogadok neki, meg amikor segítek neki néha ebédet csinálni, meg felporszívózni a szobámat és felmosni. Anyukám szereti a magasat, sokat lépcsőzünk, mert nem szeret liftezni. Anyukám nagyon kedves, de néha morog, amikor rossz vagyok, és kicsit sovány is, mert ugrálóiskolázik kötéllel és nem félős."
Olivér:
"Nagyon szeretem anyát, mert Ő is szeret engem, mindennap szokott szeretni. Játszani is szoktam vele, fogócskát, bújócskát, társasozunk, kirakózunk, meg mindenfélét."
Dorka:
"Azért szeretem anyát, mert mindig ajándékokat hoz nekem. Kedves és egy kicsit rövid a haja, most csinálta meg a fodrász. Mindig mosolyog, ha nem sírok. Mindig oda megyek, ahová Ő akar menni, néha rajzolunk együtt."
Peti:
"Anya mindig kedves, mindenfélét vesz nekem, kiflit, csokis fánkot. Szokott lenni olyan is, hogy megfürdet, megmossa a fogamat. Néha nézzük a tévét, picit hozzábújok. Ha felkelek, levisz, hogy nézzem a tévét, mielőtt elmegyünk óvodába."
Levi:
"Szeretem, mert Ő is szeret engem, és jókat ad nekem. Szoktunk együtt játszani. Itt hagy az oviba, de mindig jön értem, aztán amikor tereget és végez, kimegyünk az udvarra és megengedi, hogy ott együnk."
"Kis"Viktor:
"Szoktunk együtt sütni sütit, én formázom, Ő meg teszi bele a sütőbe. Meg főz, és együtt is szoktunk játszani. Építünk, autózunk, elvisz a játszótérre."
Szofi:
"Anya az anya, meg Zsuzsi néni. Szeret engem."
Kevin:
"Az anya Újpál Anikó, és nagyon aranyos és Ő enged el mindig a konyhába. Mosogatik, és szépen csillognak a tányérok meg a poharak, aztán bemegy a szobába és épít velem egy garázst, és csücsülünk a buszon hárman. Anya mesél mesét és énekel egy kis dalt is és lefekszünk aludni."
"Kis"Hanna:
"Fekete a haja, és bemegyünk Vele a Tescóba, vettünk chipset, de fagyit már nem ehetek. Este lefekszünk, szokott mesélni Matukáról. Finomat főz, az egészet megeszem és kértem még. Pörkölt volt, meg valami kis golyó. Szoktunk menni a Balatonra, meg valamilyen másik vízbe, ami nagy és Pécsen van, és belemegy az orromba a víz, és anya meg megijed."
Nimród:
"Dolgozik. Úgy értem, otthon pakol. Oviba megyünk. Meg még kedves. Autósat vagy valamit szoktunk játszani. Megcsináljuk, amit kér. Például, hogy pakoljunk el, vagy segítsünk neki...és ennyi."
"Nagy"Hanna:
"Szeretem az anyut, mert jó és jó kedvű, és szeret minket. Szoktam anyunak segíteni takarításba, főzni is szoktam az anyuval. Kaptam egy új játékot, amivel szoktunk játszani. Szoktunk bújócskázni, fogócskázni."
Resál Viktor:
"Kaposi Rózsa. Anya jó. Állatosat, kocsisat szoktunk játszani. Rajzolunk."
Letícia:
"Anya vesz nekem csokit, csillámtetkót. Rak tüzet. Bújócskát, fogócskát szoktunk játszani. Szeret. Fürdik velem."
Zoti:
"- Legyen anya többször.
- A vers jut Róla eszedbe?
- Igen.
- Hát még?
- Virág. És hogy mosogat és még segítek az anyucinak festeni valami jót üvegfestékkel. Játszótérre megyünk, játszunk otthon, bújócskázni, ragasztani, ollózni, színezni. Szoktunk utazni, beszélgetni arról, ahol voltunk, mennyi mindenhol voltunk már. Soha nem volt királynő, pedig akartam, hogy legyen.
- Hát akkor csináljatok neki otthon közösen egy koronát és akkor lehet királynő...
- Nincs anya színű papír.
- Szeretnél még valamit mesélni Róla?
- Igen. Szép világos ujjai vannak.
- Az mit jelent?
- Nekem is világos, nem lááátod???Bőrszínűűű!
- Köszönöm Zoti, hogy ezeket elmesélted nekem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése