2016. február 10., szerda

Lila csoport látogatása Újhegyen a Hamvas-kertben

Márton nap közeledtével annyit emlegettük a libákat, hogy gondoltuk, megnézzük Őket „személyesen” is! J
Egy hosszú buszos utazás (amit nagyon szeretnek) után megérkeztünk Újhegyre, ahol  egyik gyermekünk,aki jó helyismerettel rendelkezik, elvezetett minket oda, ahol találkozhattunk pulykákkal,gyöngytyúkokkal, kacsákkal, libákkal, kecskékkel, lovakkal, disznókkal, lovakkal, macskákkal, kutyákkal, nyulakkal, szóval, szinte mindennel, ami háziállat.
Vezetőnk először játékokon keresztül vezette be őket abba a viselkedésbe, ahogy az állatok között majd szükséges lesz: nem szaladgálunk, kiabálunk, kergetjük őket…..
Na, erre nem is volt szükség!
Amikor kinyílt a baromfiudvar kapuja, úgy kellett őket betologatni egyenként, hisz a pulykák hada igen tekintélyt parancsoló volt! Nem beszélve a hangjukról!
Máskor igen élénk és hangos gyermekeink „minden szabályt betartva” szorosan körülöttünk tágra nyílt szemekkel nézelődtek a népes udvarban.
Az volt csak a ricsajos társaság, amikor beengedték a libákat is, akik hangos gágogással és kitárt szárnyakkal rohantak körbe!
Rengeteg információt kaptunk minden jelenlevőről, de ami a legfőbb, meg is érinthették, simogathatták a gyermekekhez szokott állatokat, még kecskét is fejhetett mindenki!
Az is óriási meglepetést jelentett, amikor a kecske ólban a szalma alatt tojásokat találtak!
Amikor hátramentünk a hatalmas legelőre, udvariasan félreálltak a köztük kirohanó csapatoknak: kecskéknek, malacoknak, tyúkoknak.
A mai napon nem a mi gyerekeink rohangáltak és hangoskodtak……Sőt! Megrökönyödve nézték, hallgatták ezt  ribilliót!
Ez egy nagyon élménydús, jó nap volt!

„Háp, háp, háp,
jönnek a kacsák!
Hű, de éhes,
hű,de szomjas
ez a társaság!”

Némethné S. Erika
Siklósiné S. Erika
lila csoport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése