2015. április 18., szombat

Pöttyösök az Irma Út TúránPöttyösök az Irma Út Túrán !  2015.04.09.Megjött a tavasz ezt érzik a Pöttyösök is, április 09.-én buszra ültünk és a tettyéig meg sem álltunk. Ott találkoztunk Ida Nénivel, aki a természet imádója tudója és vigyázója.

Csodálatos napot szerzett nekünk megint, és nagyon sok új ismerettel tértünk vissza az oviba.

Felsétáltunk az Irma Úton a megszokott helyig, közben megcsodáltuk az ébredező erdőt. Felfedeztük az aljnövényzetben a sok gyönyörű nyíló kicsi virágokat, a bokrok – kökény – virágait. Nagyítóval is megnéztünk egy lehullott kökény virágot, Ida néni megmutatta miből tudható meg, hogy a virág termő lesz-e.

Megcsodáltunk egy leveleit és virágait bontó gesztenye fát.

Pihentünk és a gyerekek ettek a Lenkei Pihenőhelyen.

Majd megnéztük HAMEDLI GYULA emlékhelyét , itt elmondta Ida néni a Hamedli Család történetét és, hogy miért Irma Út e csodálatos túraút neve.

 Rengeteg madarat,bogarakat – bodobács, légy, darázs félék, nünüke - láttunk, sok pillangó is repkedett főként a citrom pillangó, volt olyan pillanat amikor hárman repkedtek a verőfényes napsütésben, mint a mesében.

Kicsi dobozban szedtünk föld és avar mintát, amit kiborítottak a gyerekek és nagyítóval vizsgálták. Találtak benne csigaházakat, gomba spórákat stb.

Elkápráztattak bennünket az óriás fák, kérgük, lombkoronájuk a földből kitüremkedett gyökerük.

Jött velünk két lelkes Anyuka is akik tyúkanyóként vigyáztak a más gyermekeire is, süteménnyel és sok - sok törődéssel, szeretettel és segítséggel tették még szebbé és emlékezetesebbé a kicsik mai napját. És természetesen Kriszti néni is velünk volt.

Visszaérkezésünk után még egy kicsit a Szilárd Leó Parkban is játszottak a gyerekek.

Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget és emlékezetes napot!


Bejegyzést készítette Sántáné Bonczók Ilona óvodapedagógus.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése