2014. október 26., vasárnap

Mesedélután a Zipernovszky Óvodában

2014. október 10-én mesedélutánt tartottunk óvodánkban. Az esemény a Magyar népmesék napja alkalmából illetve a Zene Világnapja alkalmából került megrendezésre. Célunk volt, hogy gyermekeinket és szüleiket közel vigyük a mesék és a zene csodás világához, valamint céljaink között szerepelt még közösségünk összekovácsolása és a hagyományteremtés is.
A díszleteket óvodásainkkal közösen készítettük el, mely munkát a gyermekek nagy beleéléssel, komolyan és igen aktívan végezték.
 Elsőként „A fehér macskahercegnő” című mesét játszották el az óvó nénik, majd a műsort egy kis verssel, énekkel színesítették óvodás gyermekeink. Ezt követte „Az aranyszőrű bárány” című mese, mely nem csak óvónők előadása volt, hanem szülők és gyermekek bevonásával megpróbáltuk még élménydúsabbá tenni. Mesénk a juhászlegény és a királylány összeboronálásával teljesedett ki, de mivel lakodalom nem létezik tánc és lakoma nélkül, így mi is táncra keltünk, majd vendégeinktől bőséges lakoma (lilahagymás zsíros kenyér teával) után búcsúztunk el.


Sasfalviné Siklósi Erika
óvodapedagógus

Képek az eseményről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése