2014. október 28., kedd

A piros csoportról...

A piros csoport az óvoda emeletén található,  kis létszámú,  tiszta életkorú nagycsoport (és természetesen szuper! :) ).
A "mi gyerekeink" már jól ismerik az óvodai szokásokat, ügyesek az önkiszolgáló tevékenységekben, sok mindenbe bevonhatók.
Nagycsoportosok révén igyekszünk az iskolára felkészíteni a gyermekeket, de mindezt játékos formában tesszük. Sokat tevékenykedünk, alkotunk, új technikákkal ismertetjük meg a gyermekeket ( qualling, papírmasé, pufifestés...stb). 


Ősszel amikor csak lehetett a természetben tartózkodtunk, megfigyeltünk, gyűjtöttünk és barkácsoltunk a termésekből. Sétáltunk a közeli parkban, a piacra látogattunk. A piacon vásároltunk is őszi gyümölcsöket, amiből közösen gyümölcssalátát, almahajókat készítettünk, aszaltunk. Közben persze számoltunk, csoportosítottunk is :)
Fontosnak tartjuk a mindennapi éneklést, mesélést, verselést is és örömmel hallgattuk, ahogy már maguktól mondogatják játékidőben is.
Az őszt mint témakört igyekeztünk több oldalról is megközelíteni, így még legóból is építettünk őszi fát :).
A háziállatok témaköre is nagyon megragadta őket, a Misinai kirándulás után az egész szőnyeget teleépítettük állatkertnek.
Szóval napjaink vidáman, tevékenyen telnek a szép őszi időben és reméljük hasonlóan élménydús tél vár majd ránk. :)


 https://plus.google.com/u/0/photos/117805666918317154452/albums/6067915354026073137

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése